T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

MESLEĞE İLK ADIM

 İmam Hatip Liseleri mesleki yönü olan eğitim kurumlarıdır. Bu bağlamda öğrencilerimizin Kur'an kursu öğreticiliği mesleğini tanımaları gerekmektedir. Bu nedenle okulumuz 11. sınıf öğrencilerine yönelik Hitabet ve mesleki uygulama dersi kapsamında staj uygulaması yapılmıştır.

Staj uygulamasının gerçekleştirilebilmesi için öncelikle okulumuzda Fatma Demiröz Tenzile Akman Lütfi Danışman'dan oluşan bir ekip kurulmuştur.

Bu ekiple Bolu Müftülüğü ile irtibata geçilmiş ve resmi yazışmalar yapılmıştır. Merkezi ve ulaşım kolaylığı olması sebebiyle aşağıdaki kurslarda staj uygulaması yapılmasına karar verilmiştir.

Kalıcı Konutlar Kur'an Kursu

Enişte Bey Camii Kuran Kursu

Siteler Camii Kur'an Kursu

Beşkavaklar Camii Kur'an Kursu

Gölyüzü Camii Kur'an Kursu

Sağlık Mah. Küplüce Camii Kur'an Kursu

Yeşil Cami Kur'an Kursu

Özayan Cami Kur'an Kursu

Seçilen kursların Kur'an kursu öğreticileri okula davet edilmiş ve onlarla toplantı yapılmıştır. Kur'an kursu öğreticileri ile yapılan toplantıda staj uygulamasının içeriği, öğrencilerin durumları bildirilmiştir. Öğrenciler gidecekleri kurslarda öncelik vaaz sunumu gerçekleştirecek ardından kurs öğreticisine tabi olacaklardır. Böylece meslek hakkında bilgi ve tecrübe edilmesi hedeflenmiştir.

Staj uygulamasının gerçekleştirilebilmesi için öncelikle öğrencilerden hangi kursta staj görmek istediklerine dair dilekçe alınmıştır. Dilekçeler incelenmiş, kurs- zaman çizelgesi oluşturulmuş ve Kur'an kursu öğreticileri ile paylaşılmıştır. Bu çizelge kapsamında öğrenciler stajlarını tamamlamışlardır. Ardından öğrencilerle ve Kur'an kursu öğreticileri ile görüşülmüş durum değerlendirilmesi yapılmıştır. Kur'an kursu öğreticileri ve okulumuz öğrencileri uygulamadan memnun kalmışlardır.

Bize bu imkanı sağlayan Bolu İl Müftülüğümüz'e ve destek veren Kur'an kursu öğreticilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

03-12-202103-12-202103-12-202103-12-202103-12-202103-12-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2021 - Güncelleme: 03.12.2021 14:36 - Görüntülenme: 276
  Beğen | 1  kişi beğendi