Kas

Okulumuzda Milli Eğim Müdürlüğünün Ar-ge Bölümünün  yürütmüş olduğu "Okuyan Okullar" Projesinin ilk paneli gerçekleştirildi.

11-B sınıfından Sila Berberoğlu, Berrenur  Aykut, Betül Aksakal ve Reyyan Yerlikaya paneli sunmuşlardır. Yakup Kadri Karaosmanoğlu' nun "Yaban" adlı romanının özeti ve yorumu yapılmış. Yazar hakkında bilgi verilerek roman hakkında yazılan makaleler ele alınmıştır.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Din öğtetimi Genel Müdürlüğümüzün Türkiye geneli BAŞARILI ÖRNEKLER PROJE yarışmasında  "KARİYERİNE IŞIK TUT" Projemiz Grubumuzda TÜRKİYE 2. si Olmuştur.

Eyl

Sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından bu yıl okutulacak ders kitapları öğrencilerimize dağıtıldı.

Resulullah şöyle buyurmuştur:

"Size sıkı tuttuğunuz sürece yolunuzu şaşırmayacağınız iki şey bıraktım:

Allah'ın kitâb'ı ve Resulünün sünneti."   ( İmam Malik, Muvatta, Kader,3 )

Kur'an, mü'minler için şifa ve rahmet kaynağıdır. O, inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur.  Aynı zamanda insanları karanlıktan aydınlığa çıkarılması için gönderilmiştir.

Kur'an'ı her gün okumalı ve anlamları üzerinde düşünmeliyiz. Hayatımızın merkezinde Yüce Kitabımız olmalıdır.

Mehmet Akif Ersoy bunu şöyle dillendirmektedir:

Ya açar nazmı celilin bakarız yaprağına

Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına

İnmemiştir hele Kur'an şunu hakkıyla bilin

Ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için.

Hz. Aişe annemize Peygamberimizin ahlakını soran kişilere,  "Nebiyy-i Muhterem sallallahu aleyhi ve sellem'in ahlâkı Kur'an idi" derdi.

Allah-u Teala bizlerin de  ahlakını da Kuran ahlakı eylesin. Kuran'ı yaşayan kullarından olmak duasıyla, cumanın bereketi üzerimize olsun...